FÅ LÆST OP

NYHEDER

Grøn strøm i Boligkontoret Århus

Fra 1. maj 2017 flyder der miljørigtigt strøm fra danske vindmøller i alle boligorganisationens afdelinger. Det giver både en klimagevinst og en besparelse på beboernes elregning.

03 . May 2017

Boligkontoret Århus har nemlig indgået et samarbejde med virksomheden Vindstød, som leverer 100 pct. danskproduceret vindenergi – helt uden partikelforurening og CO2-udslip. Samtidig er Vindstød blandt de billigste el-leverandører på markedet, og det kommer beboerens pengepung til gode.

Aftalen rummer tre hovedelementer:

  • Boligafdelingernes fælles elforbrug (vaskerier, belysning mv.) består 100% af vindenergi
  • Nye lejere bliver som udgangspunkt tilmeldt el hos Vindstød
  • Nuværende lejere tilbud om at skifte til Vindstød, herunder indgå i en særlig rabataftale. Mere information bliver omdelt til beboere i slutningen af juni.

 

-          Vi har ca. 5700 boliger i Aarhus og omegn. Derfor har vi også et ansvar for at minimere vores CO2-udledning. Samtidig efterlyser flere og flere beboere, at vi træffer grønne valg, siger Morten Homann, direktør i Boligkontoret Århus.

Flere vindere med vind

Konkret vil den nye ordning i boligorganisationen spare miljøet for 1.000-1.500 tons CO2-udledning årligt. Og ved siden af den miljømæssige fordel, så forventer Boligkontoret Århus at spare ca. ½ mio. kr. om året alene på afdelingernes fælles elforbrug – en besparelser, der går direkte til beboerne.  Det skyldes, at prisen hos Vindstød er lavere end de tidligere el-leverandører.

Man forventer dog, at besparelserne i både CO2- og på elregningen bliver væsentligt højere med tiden, da både nuværende og nye beboere opfordres til at vælge den klimarigtige løsning.

-          Normalvis anbefaler vi ikke bestemte leverandører til vores beboere. Men vi har en stærk ambition om at være en miljømæssigt bæredygtig boligorganisation. Dels ved at minimere vores energiforbrug mest muligt, dels ved at flytte det nødvendige forbrug til vedvarende og miljørigtige kilder. Derfor gør vi en ekstra indsats her – som ligger i fin tråd med vores øvrige tiltag med eksempelvis solceller og el-delebiler, som vi har etableret i flere boligafdelinger, slutter Morten Homann.