FÅ LÆST OP

AFDELING 20
Norges Allé - Randersvej - Stockholmsgade

nyheder

Fakta er solgt

Faktabygningen er solgt, men Fakta forbliver på Norges Alle.

23 . september 2019

Den lokale Fakta på Norges Alle hørte førhen til afdeling 20 – men er nu solgt fra. Baggrunden er, at vi så vidt muligt vil undgå at drive erhvervslokaler og i stedet holde fokus på boliger.

Desuden må vi som boligorganisation ikke investere i erhvervsbyggeri. Så vi kunne ikke udvide og modernisere bygningen – og derved leve op til lejers ønsker. Derfor var der en stor risiko for, at lejemålet blev opsagt, og at vi ville have svært at leje det ud igen.


Siden 2016 vi været i dialog med afdelingsbestyrelsen om salget. Repræsentantskabet blev orienteret i maj 2019 og handelen gik endeligt igennem 1. juli 2019. Fakta har oplyst, at de forbliver i bygningen, som skal bygges om til en større butik med private boliger oven på.


Det lidt tekniske: Det er boligorganisationen, ikke afdelingen, der har hjemmel til at sælge. Loven siger, at provenuet skal gå til boligorganisationen, bl.a. fordi den garanterer for lån mv. og dækker huslejetab. Det er også i det lys, at afdelingen ekstraordinært fik et millionbeløb i tilskud til ombygning af børnehaven på forskud i 2016.