FÅ LÆST OP

AFDELING 1
Paludan Müllers Vej - Jens Baggesens Vej

HVAD SKAL DER SKE?

Beboerne i afdelingen har besluttet, at der skal nyt køkken i alle boliger – en såkaldt kollektiv udskiftning. Udskiftningen har været planlagt gennem flere år og er afsat i afdelingens langtidsplan. Dit nye køkken medfører som udgangspunkt en lejeforhøjelse på maks. 320 kr. for en ungdomsbolig og på maks. 524 kr., for en familiebolig og 123 kr. for værelserne. Det træder først i kraft når arbejdet er afsluttet.

Byggeudvalget har sammen med administrationen og en rådgiver truffet nogle valg i forhold til de nye køkkener. Men der bliver også nogle ting, som du skal tage stilling til, f.eks. låge- og bordpladefarve. Det får du mere information om senere. Udskiftningen udføres af Svane, der opstiller et prøvekøkken i et lokale i afdelingen. Inden udskiftningen i din bolig kommer køkkenleverandøren forbi og foretager opmåling og noterer dine valg.
I forbindelse med køkkenudskiftningen bliver komfurer og emhætter også udskiftet. Desuden monteres der en ny stikkontakt i stuen.

HVORNÅR?
Vi forventer, at hele udskiftningen af køkkener starter i begyndelsen af september 2019 i den første bolig, og resten af udskiftningen vil løbe frem til medio 2020. 

HVOR LANG TID TAGER DET?
Arbejdet i din bolig tager ca. 2-3 uger – inkl. aflevering og udbedring af evt. mangler. Håndværkerne arbejder i tidsrummet mellem kl. 7.00 og 16.00. De er ikke nødvendigvis i din bolig hele dagen, da der arbejdes i flere boliger samtidig, ligesom der godt kan gå 1-2 dage, hvor de ikke kommer. Det afhænger af evt. tilvalg og generel koordinering af det samlede projekt. 

HVORDAN LAVER DU MAD?
Så længe der arbejdes på køkkenet, kan du ikke bruge det. Du kan efter aftale få udleveret en kogeplade, der kan tilsluttes i et andet rum, så du har mulighed for at lave mad.

Vær også opmærksom på, at der kan blive lukket for vandet i kortere perioder. Derfor er det en god ide, at planlægge evt. bad uden for håndværkernes arbejdstid.

HVAD SKAL DU GØRE?
Inden udskiftningen i dit køkken starter, skal du aflevere en nøgle til varmemesteren. Nøglen lægges i en nøgleboks så håndværkerne har adgang til boligen, så længe arbejdet står på. Når processen går i gang, skal du oplyse et telefonnummer, som vi evt. kan kontakte dig på.

Herudover skal du sørge for at:

  • Flytte møbler, værdigenstande, tæpper, lamper mv, så håndværkeren kan komme til.
  • Tømme alle køkkenskabe, køkkenborde mv. så det er klar til nedrivning
  • Alle de ting du selv har monteret såsom hylder eller elektriske apparater skal også demonteres inden håndværkerne går i gang.

HVAD KAN DU ELLERS GØRE?

  • Det kan støve, når håndværkerne går i gang – især i starten. Du kan forhindre, at støv trænger ind i andre rum ved at holde døre lukket og evt. hænge et lagen eller stykke plast ned foran døren.
  • Det er også en god idé at dække tv, pc, musikanlæg mv. med plastik eller andet, så det ikke får støv. Du kan få afdækningsplastik hos ejendomsfunktionæren, når projektet starter.
  • Det er desuden en rigtig god idé, at du fjerner eller aflåser værdigenstande så som ure, smykker, guld, sølv mv., fordi boligen ikke betragtes som aflåst, når håndværkerne er i dit hjem.
  • Tegn en indboforsikring, hvis du ikke allerede har en – den dækker, hvis der sker skade på dit indbo.
  • I kan få udleveret et låsebeslag til brug for evt. aflåsning af 1 eller 2 rum i jeres lejlighed såfremt i ønsker det.

HAR DU SPØRGSMÅL?
I løbet af projektet kommer der mere information om projektet her på hjemmesiden.
Har du spørgsmål, eller opstår der problemer i forbindelse med renoveringen, kan du kontakte projektlederen.

Til toppen

Kontakt

Christian Peter Andersen
Projektleder
Tlf.: 87 39 39 49
cpa@bk-aarhus.dk

 

Manualer

Nedenfor finder du manualer for hhv. kogesektion og ovn:

Kogesektion (Manual DIT640RF)

Ovn (Manual IEL70RFB)