FÅ LÆST OP

NYHEDER

Aarhus’ største træhus

Bæredygtighed, upcycling og fællesskab er nøgleordene for et nyt ”træbyhus” med 89 spændende almene boliger i Knudrisgade i det centrale Aarhus. ”Knudrisrækkerne” bliver afdeling 80 hos Boligkontoret Århus.

27 . juni 2019

Mange aarhusianere kender den massive, eksisterende bygning i Knudrisgade 5, især fordi den bl.a. fungerede som folkeregister. Om kort tid ændrer bybilledet sig markant her, når et unikt og klimavenligt byhus i træ rejser sig her - skulder ved skulder mellem de eksisterende byhuse i tegl.

Vi bringer nemlig bæredygtigheden helt ind til midtbyen, og med sine fem etager omdanner vi den gamle bygning til Aarhus’ højeste træhus – i princippet en oplevelsesrig husrække i en skala og karakter, der indskriver sig i gadens ånd.

”Med det unikke træ-byhus viser vi, at det faktisk godt kan lade sig gøre at bygge en bæredygtig og nyskabende ramme om en almen boligafdelings fællesskab. Et hus der både opføres og lever med et minimalt klimaaftryk og samtidig har et organisk og markant arkitektonisk udtryk. Et hus der tager ansvar!”, fortæller Morten Homann, direktør i Boligkontoret Århus.

Læs mere i vedhæftede pressemeddelelse eller her på siden.

OMTALE


Filer:
Knudrisraekkerne.pdf345 K