FÅ LÆST OP

NYHEDER

DGNB Platin på Nørre Boulevard

Boligkontoret Århus bygger endnu en bæredygtig DGNB-certificeret boligafdeling. Denne gang er målet at opnå en DGNB Platin-certificering, og det vil dermed være det første danske boligbyggeri, der tilstræber denne ambitiøse topcertificering for bæredygtighed.

19 . december 2020

Afdelingen opføres på Nørre Boulevard – en del af det tidligere Århus Kommunehospital – og skal rumme ca. 115 boliger der står klar sidst i 2022. Visionen er at skabe en grøn og markant bebyggelse med ungdoms- og familieboliger af høj arkitektonisk kvalitet, der sætter nye høje standarder for bæredygtige hjem og levevis. Udover de byggetekniske og materialemæssige bæredygtighedstiltag, der langt overgår gældende krav, så vil afdeling bl.a. også rumme;

  • grønne fællesskaber med muligheder for selvforsyning af grønt og urter i dyrkningsfællesskaber
  • faciliteter og rammer til bytte, genbrug og deleøkonomi blandt beboerne.
  • delvis begrønnede facader og lokale nyttehaver
  • grønt vaskeri og ekstraordinære gode forhold for cykler og elbiler

I løbet af 2020 har Boligkontoret Århus indviet to nye boligafdelinger på Katrinebjerg. Her er beboerne nu flyttet ind og begge byggerier er målrettet DGNB guldcertificering. Nu hæver vi den bæredygtige barre yderligere og går målrettet efter den højeste udmærkelse for klimavenlig og energirigtig boligbyggeri: DGNB Platin.

Konkurrenceprojektet er vundet af et dedikeret og ambitiøst team med Dansk Boligbyg A/S som ansvarlig entreprenør med Rubow Arkitekter A/S og ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S som underrådgivere samt Frandsen & Søndergaard K/S som bæredygtighedsleder.

Se flere fotos i vedhæftede fil.

 

Kontakt
Erik Frehr

Bygge- og Innovationschef

Tlf. 87 39 39 04 

ef@bk-aarhus.dk