FÅ LÆST OP

NYHEDER

Håndværkerfradrag i en almen bolig

Hvornår kan du som beboer i en almen bolig benytte dig af håndværkerfradraget?

04 . september 2015

Det kan godt være lidt svært at finde rundt i. Her forsøger vi at skabe lidt klarhed over mulighederne for håndværkerfradrag – også kaldet BoligJobordningen og servicefradrag, som i skrivende stund gælder i hele 2015.

Mens du bor i boligen
Så længe du har fast bopæl i boligen og folkeregisteradresse her, ja så er sagen enkel: Du har ret til fradrag for arbejdsløn, når du selv betaler en håndværker for at udføre arbejde i din bolig – fx en forbedring i forbindelse den individuelle råderet. Din betaling skal gå direkte til håndværkeren – ikke via boligorganisationen og via huslejen. Du kan maksimalt få fradrag for arbejdsløn på 15.000 kr. årligt pr. person (fast beboer) over 18 år.


Når du flytter
Du kan ikke få fradrag for istandsættelsen ved fraflytningen, når arbejdet udføres efter, du er fraflyttet (istandsættelsesperioden). Du skal som nævnt bo i boligen, og det gør du jo ikke, når du er flyttet.

Du kan dog godt få fradrag til istandsættelse, hvis arbejdet udføres, mens du faktisk bor i boligen – som beskrevet ovenfor.

Bemærk dog: Alle afdelinger i Boligkontoret Århus (på nær afd. 71) har A-ordningen. Det betyder kort fortalt, at afdelingen gradvist overtager udgiften til normalistandsættelsen, typisk med 1 % om måneden. Så med mindre du har boet ganske kort i boligen, så kan det sjældent svare sig at betale selv lige op til en flytning – selv om du kan få fradrag for arbejdsløn.


B-ordningen
I afdelinger med B-ordning (pt. kun afd. 71) hører der en vedligeholdelseskonto til boligen. Når du bruger af den til istandsættelse eller andet, ja så kan du ikke få håndværkerfradrag. Du skal som beskrevet selv betale håndværkeren direkte for at få fradraget.


Forudsætninger for at få håndværkerfradrag

  • Du skal have folkeregisteradresse i boligen
  • Du skal have fast bopæl i boligen = bebo boligen sammen med dit indbo
  • Du skal selv betale direkte til håndværker
  • Arbejdet skal stå på listen over arbejder, hvor man kan benytte ordningen
  • Se listen og mere om ordningen på www.skat.dk


Sådan får du dit fradrag

  • Bestil et stykke arbejde med håndværkerfradrag
  • Betal elektronisk (fx med dankort eller via netbank)
  • Sørg for at fakturaen har CVR-nummer, fakturanummer og specifikation af prisen på arbejdslønnen.
  • Indberet dine udgifter til SKAT i TastSelv
  • Gem dokumentationen for arbejdet